1

Upotreba

Elementi se mogu upotrebljavati kao zidovi ili stropne ploče. Svoju primjenu nalaze u stambenim objektima, objektima za odmor, poljoprivrednim objektima. Primjena je moguća kod sanacije stropnih konstrukcija starih objekata zbog male vlastite težine i povoljnih mehaničkih karakteristika.

Prednosti

Mala Težina

Zidni i stropni elementi od lijepljenog lameliranog drva odlikuju se malom vlastitom težinom koja je višestruko manja od težine betona. To drvu daje ekonomičnost i postizanje vrlo male težine konstrukcije koja je preduvjet za ekonomičnost cijelokupnog objekta.

Lako rukovanje

Zbog male vlastite težine i precizne izrade montaža se izvodi vrlo jednostavno i brzo.

Brzina gradnje

Zahvaljujući proizvodnji u tvornici na točnu mjeru i brzoj montaži moguće je brzo useljavanje u objekt. Nakon ugradnje element je u punoj funkciji nošenja tereta, te se gradnja može nastaviti odmah na slijedeću fazu.

Ekološka prednost

Drvo je građevinski materijal koji nastaje u šumi. Pri svom rastu oplemenjuje čovjekov okoliš (stvara kisik), dok proizvodnja cementa ili čelika troši puno energije i zagađuje okoliš.

Drvo svojim rastom dostiže svoju komercijalnu vrijednost nakon koje se drvo siječe i koristi u proizvodnji. Na mjesto svakog posječenog drva zasadi se novo drvo, koje opet koristi čovjeku i oplemenjuje okoliš.

Zidni i stropni elementi od lijepljenog lameliranog drva omogućuju ugodnu klimu i dobru toplinsku izolaciju, te apsorbira CO2.

Tehničke karakteristike

  • Klasa kvalitete: GL24 i GL28
  • Debljina ploče: 80-220 mm (h)
  • Duljine: 6-20 m
  • Širine: 200-1000 mm (š)

Profil utora

jednostruki ili dvostruki utor (sa zaobljenim rubom ili oštrih bridova)

1

h = 60 do 280 mm

Maksimalne dimenzije

Visina 240 mm • Širina 1000 mm • Duljina: 20 m

1

2